He ovat nimensä veroisia eli iloisia, hipeitä veikkoja. Nämä reilu tusina nuorukaista tekevät typeriä asioita puvut päällä itseään säälimättä kuorolaulun ja huimien koreografioiden pariin heittäytyen. Heidän musiikillinen skaalansa on erittäin laaja ja miesäänen rajat kolutaan, toisinaan myös ylitetäänkin. He tekevät mitä vain viihdyttääkseen yleisöään; siksi myös tyylilajit vaihtelevat hyvinkin voimakkaasti. Pojat tuntevat nykyisin erityisen suurta vetoa mm. raumalaisiin kupletteihin ja isänmaamme veteraanilauluihin.

Ajat fransiskaanien

Gay-kuoro Sirpin synty juontuu vuoden 2001 joulunalusaikaan, kun jo pitkään samaa luokkaa käyneitä poikia pyydettiin järjestämään joululaulutilaisuus silloiselle koululleen. Sattumien kautta toiminta hiljalleen kasvoi pienen piirin sisäisestä vitsistä nykyisiin mittoihinsa. Ensimmäinen julkinen keikka tehtiin seuraavana kesänä. Syksyllä 2002 kuoro kasvoi, kun Alonzo ja Ville R., Anssi ja Matti M. yksi kerrallaan yhtyivät joukkoon. Silloin myös keikkapyyntöjä alkoi ilmaantua enemmän, lähinnä yksityistilaisuuksiin, mikä taloutta kohentavana tekijänä mahdollisti nauhotteiden tekemisen ja erinäistä oheistoimintaa.

Loppukesästä 2003 lähtien kuoron toiminta kasvoi voimakkasti. Keikkoja oli yhtäkkiä tehty toista sataa, joista suuri osa yksityisiä. Julkisiakin toki piisasi: mm. Raumanmeren juhannus, Klustermus, Blue Sea Film Festival, ravintolakeikkoja ja jo perinteeksi muodostunut yhteistyö Veteraanikuoro Iskun kanssa sekä monia muita. Yksi kohokohta oli Klassisimmat joululaulut -levy (2003), jonka painos myytiin loppuun kolmessa viikossa. Uusia painoksia tuskin tullaan enää ottamaan.

Gay-kuorossa tapahtui välillä myös miehistönvaihdoksia,kun Taneli liittyi mukaan marraskuussa 2003 ja Hermanni lähti soolouralle tammikuussa 2004. Helmikuussa 2004 pojat saivat oman kotistudion, jossa on sittemmin syntynyt lähinnä kaikennäköistä fuulaa, mutta julkaistavaksi asti on päätynyt oman Hyvä fiilis -esikoispitkäsoiton lisäksi mm. One Tasten nada/mouna ja Holons -levyt, Duo Strange Meetingin Tell Me a Story, Taneli Korpisen kolme soololevyä, Pekka Alosen Meri Kuutamolla ja Tuonelan Joutsen -levyt sekä Fisted Misterin Blood and Guts -ep.

Vuosi 2004 kului mitä moninaisimpien keikkojen parissa. Oli yksityisiä ja julkisia, hyviä ja huonoja, hartaita ja riettaita. Merkille pantavaa oli ehkä, että yhä useammin huomasimme olevamme myös kotikaupunkimme ulkopuolella. Olimme runsaasti myös studiossa, mutta aikaa kului kuitenkin enemmän oheisprojektien kuin itse Gay-kuoron nauhoituksiin.

Kevät 2005 oli toimelias. Samalla, kun puolet jäsenistä kirjoitti itseään ylioppilaaksi, tehtiin keikkoja, ja käytiinpä sellaisella myös Suomen suurimmissa yksityisbileissä. Kirjoitusten loputtua Hyvä fiilis -levy nauhoitettiin, editoitiin ja miksattiin varsin nopeassa ajassa loppuun, ja julkaisukonsertti pidettiin Posellissa 29.5.2005. Konsertti oli menestys niin yleisön määrän kuin musiikillisen tasonkin suhteen. Myös kokoonpanossa tapahtui muutoksia; Taneli sanoi "aikansa kutakin" maaliskuun lopulla, kun taas julkistimme levymme ohella myös uuden jäsenen, Pekka Alosen (Nilvana tunnettu). Kevään hienoin asia kuitenkin oli se, että saimme vihdoinkin jo kauan puheenaiheena olleet yhtenäiset Sirppi-kravatit. Myös graafinen ilmeemme sai selkeän linjan, kiitos tähtipoika Tzäsin ja Hyvä fiilis -levyn mukana syntyneen graffan.

Syksystä 2005 lähtien kuoro on ollut enemmän hajallaan opiskeluista ja asevelvollisuuksista johtuen. Keikkoja on kuitenkin tehty säännöllisesti, eikä mikään sinänsä ole lakoontunut näennäisen diasporan vuoksi. Jäsenreserviä on tasaisesti kasvatettu, mm. rauman giäline Tiarnapoikatte gomelja on luotu ja kantaesitetty ym. satunnaista toimintaa. Lähinnä ollaan kasvettu eineen raavaammiksi, koettu vuoroin fantasiaa ja päänvaivaa, juotu, syöty, naitu ja sitä rataa. Kaikki jäsenet, entiset ja nykyiset, ovat yhä hengissä.

Back to the Future

Suunnitelmissa on julkaista ennen pitkää levy, jonka nimeksi tulee Gay-kuoro Sirppi - Leikissä ja työssä, sekä jo pitkään suuniteltu poikakalenteri vuodelle 2011, jolloin myös odottavat 10-vuotisjuhlallisuudet - niistä lisää tuonnempana. Keikkoja tehdään kysynnän ja tarjonnan lakien mukaisesti.